Witte chocoladetaart 2
Benodigdheden (12p):
-200 gr bloem
-50 gr witte basterdsuiker
-1 zakje vanillesuiker
-75 gr boter, in blokjes + extra om in te vetten
-1 citroen, geraspt
-4 eieren
-1 pak gedroogde bonen, ofzo als steun
-400 gr witte chocolade
-500 ml crème fraîche
-2 el poedersuiker
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de bloem en een mespunt zout boven een kom.
Meng de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor.
Voeg de boter toe en kneed dit tot het verkruimeld.
Voeg 1 ei en het citroenrasp toe en sneed het tot een spoelep deeg.|is de deeg te droog voeg dan een klein beetje ijskoud water toe.
Vorm er een bal van en dek deze af met folie.
Leg de bal zeker een half uur in de koelkast.
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en en vet de randen in met boter.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap met een diameter van in elk geval 32 cm.
Bekleed de springvorm hiermee.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Zet de bodem weer voor in elk geval 30 minuten in de koelkast.
Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi er bonen op.
Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven.
Neem de vorm uit de oven, verwijder de bonen en het folie en bak de bodem nog eens 5 minuten zonder vulling.
Verlaag nadat de bodem gebakken is de tempratuur naar 180 graden.
Haak 300 gr chocolade in kleine stukjes en doe ze in een steelpan en laat het 'au-bain-marie' smelten.
Die de gesmoten chocolade in een mengkom en voeg de crème fraîche toe.
Voef 1 voor 1 de resterende eieren toe.
Schep het mengsel in de bodem en bak de taart 25 minuten in het midden van de oven.
De vulling hoeft niet helemaal stevig te ijn en mag in het midden best nog wat lobbig zijn.
laat afkoelen.
Smellt de rest van de chocoalde 'au-bain-marie'en bestrijk de taart met een dun laagje chocolade.
Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker.