Limoncello semifreddo

Benodigdheden (8-10p):
-1 citroen, rasp en sap
-2 el fijne kristal suiker
-80 ml limoncello
-325 g lemon curd
-250 gr verse, stevige roomkaas
-250 gr mascarpone
-24 lange vingers
Voor de citroensiroop:
-100 gr fijne kristalsuiker
-zest (flinterdunne citroenschil) van 1 citroen

Meng in een kom de citroenrasp en het citroensap met de suker en de limoncello.
Klop met een elektrische mizer in een andere kom de lemoncurd dor de roomkaas.
Klop de mascarpone erdoor.

Bekleed een kleine cakevorm (1L) met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand hangen.

Doop 8 lange vingers in het limocello mengse; en schik ze op de bodem van de cakevorm.
Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel.
Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers.

Sla het plastic folie erover en zet de semifresso 6 uur of een hele nacht in de vriezer om op te stijven.

Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de zest in een pannetje op matig vuur.
Roer tot de suiker is opgelost en laat de suikersirop in 5-6 minuten licht inkoken.

Schenk in een kom en laat afkoelen, de siroop wordt dan iets stroperig.

Neem de semifreddo 30 minuten voor het serveren uit de diepvries. Snijd in dikke plaken en sprenkel er wat citroensiroop over.

Rating: 2.9852941176471 sterren
544 stemmen