Gazpachogranité met avocadoroom
Benodigdheden (12 glaasjes):
-1 kr rijpe tomaten
-1 grote komkommer
-1 groepe paprika
-1 rode paprika
-2 uien, gesnipperd
-2 teentjes knoflook, gesnipperd
-2 el tomatenpuree
-3 el wijnazijn
-5 el olijfolie
-zout en peper
Voor avocadoroom:
-1 rije avocado
-1/2 limoen, sap
-200 ml koude crème fraîche
-zout en peper
Voor de gazpachogranité: snijd de tomaten de komkomme en de paprika in stukjes.
Verwijder de zaden en de zaadlijsten.
Doe alle ingrediënten samen met de uien, het knoflook de tomatenpuree de wijnazijn en olijfolie in een kom.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Mix alles heel fijn.
Zeef het geheel en schep in een plastic bak.
Zet de bak 3-5 uur in de vriezer.
Roer de gazpacho af en toe goed door met een vork (3-4 keer) tot hij een korrelige textuur heeft.
Verdeel de gazpachogranité over enkele glaasjes en zet ze in de vriezer tot het moment van serveren.
Voor de avocadoroom:
Mix het vruchtvlees van de avocado met het limoensap en voeg naar smaak zout en peper toe.
Klop de crème fraîche op en spatel hier beetje bij beetje de avocadopuree doorheen.
Bewaar de avocadoroom in de koelkast.
Verdeel de room over de gazpacho en serveer de glaasjes.
Avocadoroom spuiten
Pureer het vruchtvlees van de avocado het citroensap en een beetje water.
Haal het mengsel door een puntzeef.
Voeg de crème fraîche toe en breng de room op smaak met zout en peper.
Doe de room in een sifon met een gaspatroon.
Schud de sifon 3 tot 4 keer en zet hem dan ten minste 2 uur in de koelkast.
Spuit de slagroom over de gazpachogranité.