aardappelsaus
Benodigdheden (6p):
-1 kruimige aardappel, geschild en in stukjes
-1 sjalot, gesnipperd
-1/2 teen knoflook
-10 st korianderzaad, gekneusd
-40 gr spekblokjes, gerookt
-olijfolie
-citroensap
-2,5 dl visbouillon
-1 dl droge witte wijn
-100 gr boter
-0,5 dl melk
Zet de aardappel samen met de sjalot, knoflook, het korianderzaad en de spekblokjes even aan in de olijfolie.
Voeg de visbouillon en de witte wijn toe en kook zachtjes gaar.
Klop het aardappelmengsel met de boter en de melk schuimig met behulp van een staafmixer.
Passeer de crème door een fijne zeef. Breng de crème op smaak met peper, zout en citroensap.
Klop de aardappelsaus schuimig met een staafmixer en schep het om het gerecht.