Kleverige citroenkip

Benodigdheden (4p):
- 1 kip, in 8-10 stukken
- 1 blok knoflook, gehalveerd
- paar takjes tijm
- scheutje sherryazijn
- 2 el donkere sojasaus
- 3 el honing
- 1 citroen, in dunne plakken
- bosje bladpeterselie, gehakt
- 3-4 el olijfolie
- zout en peper

Bestrooi de stukken kip met zout en peper.
Verhit een grote braadpan en leg hierin de knoflook en tijm.
Bak de kip op een hoog vuur 2-3 min aan elke kant bruin (andere pan).
Leg de kip daarna in de braadpan en voeg de sherryazijn toe en laat deze tot de helft inkoken.
Voeg dan de honing en de sojasaus toe, en schud de pun zodat alles zich goed mengt.

Schenk er een flinke scheut heet water bij en voeg de plakjes citroen toe.
Laat het vocht pruttelen tot de siroop ingekookt is, ongeveer 15 minuten.
De kip zal dan ook gaar zijn.

Rating: 2.8055555555556 sterren
396 stemmen