Cheesecake

Benodigdheden (12-16 stukken):
-125 gr boter (en wat extra)
-65 gr witte basterdsuiker
-215 gr bloem
-6 en 1/2 ei
-zout
-400 grsuiker
-2 citroenen
-1 sinaasappel
-60 ml slagroom
-900 gr roomkaas (MonChou)

Kneed van 125 gr boter, de basterdsuiker, 185 gr bloem en een 1/2 ei en wat zout een deeg.
Laat dit ongeveer 1 uur in de koelkast opstijven.
Rol met een deegroller een plak van ongveer 3 mm dik.
Vet een sprinvorm (26 cm) in met boter en bekleed hem met de plakdeeg.

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Meng 30 gr bloem en 400 gr boter goed door elkaar.
Rasp de schil van de citroenen en de sinaasappel en doe de eraspte schil bij het suikermengsel.
Roer de slagroom met 2 eieren erdoorheen. en meng daarna de roomkaas er goed doorheen.
Meng 4 eieren erdoorheen.

Doe de vulling in een met deeg beklede springvorm en snijd de zijrand tot bij een 1/2 cm boven de rand van de vulling.

Bak de taart in ongeveer 1 uur in de oven.
Verlaag na ongeveer 10 minuten de oventemperatuur naar 150 graden en verlaag de tempratuur na 20 minuten opnieuw naar 110 graden. Bak de taart nog 30 minuten.
Als het midden van de taart er niet heel glimmend meer uitziet en niet erg plakt is de taart gaar.
Bak de taart anders nog ongeveer 10 minuten (het resultaat is er afhankelijk van de nauwkeurigheid van je oven).

Laar de taart goed afkoelen en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast alvorens hem aan te snijden.

Rating: 2.9670886075949 sterren
395 stemmen