Cheesecake, New York

Benodigdheden (12p):
-15 digestive koekjes
-125 gr boter, op kamertemperatuur
-550 gr roomkaas (ongeveer)
-500 gr ricotta
-300 gr witte basterd suiker
-50 gr bloem
-1/2 tl kaneelpoeder
-200 gr crème fraiche
-2 tl vanille-aroma
-3 eieren

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de boter toe.
Bekleed de vorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel oven de bodemen maak een opstaande rand van 4 cm.
Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de oven.

Klop de roomkaas en de ricotta. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en de vanille toe en mix glad.
Klop de eieren er 1 voor 1 door.

Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart in ongeveer 1 uur en 20 minuten, iets onder het midden van de oven.
Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen.
Laat buiten de oven nog 30 minuten afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan afgedekt nog minimaal 4 uur in de koelkast.