Zeebaars met oester, avocado, komkommer en munt

Benodigdheden:
-10 gr munt
-1 tl rietsuiker
-1 el witte rum
-3 limoenen, geperst
-15 ml bruizend water
-1 rijpe avocado
-1 eidooier
-12 dunne plakken komkommer
-1 tl mosterd
-175 ml olijfolie
-mespunt wasabi
-3 el kwark
-500 gr zeebaars
-6 platte oesters
-4 in de lengte gesneden plakken komkommer.

Stamp de helft van de munt fijn met de rietsuiker>
Schenk de rum, de helft van het limoensap en het bruisend water erbij en zeef het geheel.
Zet in een platte bak in de vriezen en laat het in 3 tot 4 uur bevriezen, roer af en toe even met een vork zodat het een granité wordt.

Mix met een staafmixer de avocado tot een gladde massa, breng op smaak met zout.

Mix de eidooier in en hoge smalle pot met de staafmixer en de mosterd, de rest van de munt en de rest van de citroen.
Mix er druppelgewijs 150 ml olie door.
Roer op het laatste de kwark erdoor en passeer dit door een fijne zeer. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd voor de tartaar de zeebaars met een scherp mes in super kleine blokjes.

Open 2 oesters, vang het sap op en giet dit door een zeefje bij de mayonaise.

Snijd het vlees van de geopende oesterd fijn en meng dit door de zeebaars en bren op smaak met de rest van de olie, zout en peper.

Leg de komkommer plakjes op een stukje plasticfolie, schep er wat van de zeebaarstartaar op en rol ze strak op.

Serveer de tartaar met de muntmayonaise en een oester met daarop wat mojitogranité

Rating: 2.9790697674419 sterren
430 stemmen