Tuinboonen met chorizo

Benodigdheden (4-6p):
-500 gr gedopte verse of diepvriestuinbonen
-2 el olijfolie
-160 gr chorizoworst, in plakken
-2 el olijfolie
-1 kleine rode ui, gesnipperd
-2 tenen knoflook, gehakt
-125 ml witte wijn
-6-8 munt- of korianderblaadjes, gescheurd
-scheutje rode-wijnazijn

Spoel de gedopte bonen af en doe deze in een pan met licht gezout, kokend water en laat ze ongeveer 5 minuten koken.
Laat ze uitlekken en haal de buitenste velletjes eraf.
Een aantal zal in tweeën breken maar dat geeft niet.

Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de plakjes chorizo een paar minuten op hoog vuur.
Voeg al roerend de ui toe en bak die in een paar minuten al roerend mee tot de worstl bruin is.
Voeg de knoflook toe en roer tot de knoflook begint te ruiken.
Voeg de wijn toe en een beetje peper.
Roer de tuinbonen erdoor wanneer de wijn een beetje verdampt is en laat een paar minuten op hoog vuur staan zodat alle smaken zich goed mengen.

Op de bodem van de pan moet een klein laagje saus liggen.
Roer op het eind de munt of koriander erdoor en een scheutje rode-wijnazijn.
Proef of er genoeg zout en peper in zit en dien op met geroosterd brood of gekookte aardappelen

Rating: 2.7748815165877 sterren
422 stemmen