Gemarineerde paprika's met knoflook

Benodigdheden (4p):
-2 rode paprika's
-2 gele paprika's
-1 groene paprika
-3 el extra vergine olijfolie
-2 el versgeperste limoensap
-3 tenen knoflook, in plakjes
-1 el rozemarijnnaaldjes, fijn gehakt
-1 el gezuten kappertje, afgespoeld
-zout en peper

Leg de paprika's op een snijplak en snijd ze overlangs doormidden.
Verwijder de zaadlijsten, zaadjes en steel en snijd het vruchtvlees in 1 cm brede repen.

Roer voor de marinade de olie met het limoensap, de knoflook, de rozemarijn en kappertjes in een grote kom door elkaar.

Schep de repen paprika door de marinade zodat ze een vet laagje hebben. Zet de kom afgedekt met plastic folie 1 uur op kamertempreratuur weg. Schep alles elke 20 minuten om.

Stort de paprikarepen in een vergiet boven een kom zodat ze kunnen uitlekken en de marinade wordt opgevangen.

Verhit een grillpan tot goed heet en rooster de paprikarepen af en toe omscheppend in 15 minuten.

Breng ze op smaak met zout en peper.

Rating: 2.9694072657744 sterren
523 stemmen