Salade met geschroeide st Jacobsschelpen

Benodigdheden (4p):
-8 sint Jacobsschelpen
-3 el wokolie
-2 schaaljes haricots verts
-1 tl wasabipasta
-1 tl gembersiroop
-2 cm verse gember, geraspt

Snijd de sint Jabobsschelpen in elk 3 plakken en dep ze droog.
Bestrijk beide kanten dun met olie en breng ze op smaak met zout en peper.

Snijd de punten van de haricots verts en halveer ze in de lengte op de naad.
Was de bonen.

Mix de wasabi, de sojasaus, de helft van de overgebleven olie en de gembersiroop tot een dressing.
Verhit de rest van de olie en bak de haricots verts in 2 tot 3 minuten op een middelhoog vuur gaar en kanpperig.
Schep de gember erdoor en verdeel het over 4 borden.

Veeg de pan schoon en verhit hem opnieuw op middelhoog buur.
Schroei de plakjes Sint Jaconsschelpen 6 seconde per kant.

Neem de eerste uit de pan zodra je de laatste hebt omgedraaid.
Leg de schelpen tusen de lauwwarme haricots verts en sprenkel de dressing over de salade.
Direct serveren.

Rating: 2.7890625 sterren
384 stemmen