Karamelmandje

Benodigdheden:
-boter om in te vetten
-100 gr suiker

Vet de bolle kant van een soeplepen in met boter.
Soe ene flinke laag suiker in een steelpan en schud even zodat de suiker gelijk over de bodem is verdeeld.
Zet de pan op hoog vuur en roer met een eveneens beboterde keukenlepel tot de suiker gesmolten is.

Laat de vloeibare suiker bruin kleuren terijl je de pan tussentijds een paar keer heen en weer schud zodat het karameliseren gelijkmatig verloopt.

Draai het vuur uit, zet de pan op een vochtige theedoek en roer tot de karemel iets is afgekoeld.
Pak een soeplepen bij de steel en in de andere hand (met ovenhandschoen) vast, met de bolle kant naar boven.

Schep met de andere hand met de gewone keukenlepen en laat deze in een dunne draad van de keukenlepel op de soeplepel lopen, etwrijl je de soeplepel heen en weer beweegt.

Laat het mandje van karameldraden een beetje afkoelen en haal met je vingers heel vorzichtig van de soeplepel.
Je kunt het mandje gewoon van de lepel afschuiven, je moet alleen oppassen dat je het mandje niet fijnknijpt.
Leg het mandje op bakpapier of op een bordje om verder hard te worden.

Rating: 2.8931623931624 sterren
468 stemmen