Franbozen proseccogelei met panna cotta

Benodigheden (6p):
Dit dessert kun je ook 1 dag van te voren maken
-6 gelatineblaadjes
-400 gr frambozen + extra om te bestrooien
-11o gr fijne kristalsuiker
-500 ml prosecco
-1/2 tl vanillearoma
-1 vanillestokje, opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
-pedersuiker om te bestrooien
-muntblaadjes voor erover
Voorde panne cotta:
-30o ml slagroom
-100 ml melk
-75 gr fijne kristalsuiker
-1 vanille stokje, opgengesneden, zaadjes eruit geschraapt

Laat 5 gelatine blaadjes 5 minuten weken in ruim koud water

Pureer de frambozen glad met 1 el water e schenk door een zeef boven een pan met de suiker en de prosecco.
Verwarm tot het kookpunt en neem het van het vuur.

Knijp de gelatineblaadjes uit, laat ze al t roerend oplossen in de frambozenpuree en voeg het vanillearoma en de vanilezaadjes toe.
Zeef het gelatinemengsel, laat het engisinds afkoelen en verdeel het over 6 glaasjes.
Laat het in 3 uur opstijven in de koelkast, het stijft later nog na.

Laat intusen het laatste gelatineblaadje 4 minuten weken in ruim koud water.

Verwarm intussen alle ingrediënten voor de panna cotta in een pan op laag vuur.
Roer tot de suiker is opgelost.
Verwarm het mengsel bijna tot het kookpunt.
Neem het van het vuur en laat 15 minuten intrekken.

Verwarm het rommengsel weer op laag vuur. Jnijp het gelatineblaadje uit, voeg het toe aan het roommengsel en laat het al roerend oplossen. Zeef de panna cotta en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schank nu voorzichtig op de helei in de glaasjes. Laat de gelei nogmaals 3 uur of de hele nacht opstijven in de koelkast.

Strooi er vlak voor het serveren de poedersuiker over en garneer met de extra frambozen en de muntblaadjes.

Rating: 2.8525252525253 sterren
495 stemmen