Crostini met gerookte zalm en citroen-peperroom
Benodigdheden:
-250 gr dune gerookte plakken gerookte zalm
-2 el dille, gesnipperd
-zout
-1 italiaanse sfilationo of dun frans stokbrood, in dunnen sneedjes
-olijfolie
-2 tl zwarte peperkorrels
-5 el mascarpone
-5 el melk
-1 citroen, geperst en geraspt
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bestrijk beide kanten van het brood met olijfolie en leg de sneedjes naast elkaar op de bakplaat.
Zet ze 10 minuten in de oven totdat ze knapperig en goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel tot je ze gaat gebruiken.
Het is aan te raden ze eerst even te verwarmen voordat je het garnituur er op aanbrengt.
Stamp of maal de peperkrooels zo fijn mogelijk.
Roer het peper door de mascarpone en klop vervolgens de melk en het citroenrasp er door.
Breng op smaak met zout en het citroensap.
Schep de dille door de zalm.
Besmeer de crostini met het citroen-peperroom en schik er een bergne zalm op.
Sprenkel er wat citroensap over en dien op.