Ganache met crème fraîche ijs met abrikozensaus
Benodigdheden (4p):
Voor het ijs:
-100 gr eidooier
-150 gr suiker
-250 gr crème fraîche
-250 ml griekse yoghurt
Voor de ganache:
-50 ml slagroom
-50 gr roomboter
-200 gr pure chocolade, gehakt
-Voor de abrikozensaus:
-200 gr abrikozengelei
-50 gr roomboter
En verder:
-2 gr bronspoeder
-10 ml notenolie
-6 el gepofte sushirijst
-12 frambozen
-blaadjes munt
Doe voor het ijs de eidooier en de suiker in een kom en klop met een gardeluchtig.
Doe de crème fraîche en yoghurt in een pan en verwarm al roerend op een lage warmtebron tot het aan de kook komt.
Neem de pan direct van het vuur en roer het mengsel beetje bij beetje door het eidooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm, al kloppend met een garde, tot het mengsel gaat binden.
Laat afkoelen en draai het in een ijsmachine tot ijs.
Verwam voor de ganache slagroom en roomboter op een lage warmtebron.
Roer er de chocoalde door en schenk het mengsel als deze gesmolten is in een ondiepe vierkante vorm.
Laat uitharden en snijd in vier vierkanten.
Doe voor de abrikozensaus 50 ml water, de abrikozengelei en boter in een pan en verwarm dit al roerend op een laag vuur. tot de boter gesmolten is.
Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Meng de bronspoeder en de olie door de gepofte sushirijst, leg er een plak ganache naast en leg hierop een bal crème fraîche ijs.
Garneer met de frambozen en de munt.
Schenk de saus apart aan tafel.