Pompoenlasagne met geitenkaas
Benodigdheden (6p):
-400 gram lasagne vellen
-1 kleine pompoen (1300 gram)
-250 gr zachte geitenkaas
-75 gr hazelnoten
-1 courgette
-1 grote ui
-2 knoflooktenen
-5 takjes tijm
-snufje cayennepeper
-peper en zout
-40 gr boter
Voor de bechamelsaus:
-50 gr boter
-50 gr bloem
-750 gr melk
-peper en zout
-nootmuskaat, vers geraspt
Verwarm de oven voor op 200 graden
Voor de pompoensaus:
Snipper de ui, hak de knoflook, ris de tijmblaadjes. Fruit alles zachtjes in een braadpan met een beetje boter en hou de deksel er op.
Schil de pompoen, verwijder de draden en de pitten en snijd hem in blokjes.
Schep dit door de uien met zout, peper en cayennepeper en laat dit 20 minuten sudderen, roer af en toe om.
Stamp daarna alles tot een bonkige saus.
Voor de bechamelsaus:
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Laat de boter niet bruin worden.
Doe de bleom erbij en klop met een garde tot een dik papje.
Laat het al kloppend op laag vuur 2 minuten garen.
Giet in scheuten de melk erbij, blijf steefs kloppen tegen eventuele klontjes>
Laat de saus, zonder deksel op laag vuur in 15 minuten gaar worden, af en toe blijven roeren.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
Rooster de hazelnoten al omscheppend goudbruin in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak in stukken.
Vet een grote ovenschaal in.
Snijd de courgette in dunne plakken en verbrokkel de kaas.
Doe om en om in de schaal: bechamelsaus, onder de kraan nat gemaakte pastavellen, pompoenmengsel, plakjes rauwe courgette, noten, geitenkaas, bechamelsaus.
Dek losjes af met aluminiumfolie en laat een uurtje staan.
Zet 30 minuten in de over en verwijder halverwege de folie.