Sashimi met gemberdip
Benodigdheden (4p):
-1 verse tonijnsteek (160 gr)
-1/2 rode peper, in reepjes
-1/2 kleine sjalot, fijngesnipperd
-1 cm verse gember, geraspt
-1 el japanse sojasaus
-1 el archideolie
-1 el limoensap
-1/2 tl fijne suiker
-1/2 zak jonge sla
-zout en peper
Verpak de tonijn in aluminiumfolie en leg deze ongeveer 30 minuten in de vriezer, zodat het vlees stevig genoeg is om in plekjes te snijden.
Meng de rode peper, de sjalot, de gember, de sojasaus, olie, limoensap en suiker tot een dressing.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Snijd de tonijn met een groot mes flinterdunne plakken. Schep de dressing voorzichtig door de sla en verdeel de sla over 4 borden.
Leg de plakjes tonijn daarop en strooi hier nog wat peper over.