benodigdheden voor 10 hapjes:
6 vellen filodeeg
1 kilo verse of diepvries spinazie
350 gr feta, verkruimeld
2 eieren los geklutst
zout en peper naar smaak
dille naar smaak
Haal het filo deeg uit de vriezer en bewaar tot je het gebruikt onder een vochtige theedoek, anders droogt het deeg uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de spinazie tot het mooi geslonken is en knijp al het vocht eruit, of ontdooi de spinazie uit de vriezer en zorg dat deze zo droog mogelijk is. Dit doe je bijvoorbeeld handig met een schone theedoel.
Snij de spinazie grof en meng met de feta, dille en 2 geklutste eieren. Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed een ingevette ovenschaal met 1 vel filo deeg en bestrijk met het bakkwastje met olijfolie; alles moet helemaal geolied zijn. Leg hier nog een vel filodeeg op en bestrijk weer met olie, vervolgend nog 1 fel en weer herhalen met de olie. Vervolgens verdeel je het spinaziemengsel eroverheen en strijk dit mooi plat. Maak af met weer drie vellen filodeeg, telkens tussendoor met olie ingekwast. Ook de bovenkant kwast je met olie (of een beetje gesmolten boter).
Als je deeg wat over de oven heen hangt, is dat helemaal niet erg: vouw het gewoon een beetje naar binnen.
Bak de spanakopita in de oven op 200 graden zo'n 20 minuten goudbruin,