Minitompoezen met champagneroomvulling
Benodigdheden (8 stuks):
-2 plakjes bladerdeeg
-25 gr bloem
-50ml slagroom
-200 ml champagne of prosecco
-1 zakje vanillesuiker
-50 gr suiker
-2 el rode of wit glazuur, kant en klaar
-1 el poedersuiker
Verwam de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg 5 minuten ontdooien op en met bakpapier beklede bakplaat en kerf er 8 rechthoekjes (niet helemaal door snijden) per plakje in.
Laat helemaal ontdooien en bak het deeg in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
KLop de bloem met de eierdooiers tot een klontervrije massa.
Breng de champagne met de suiker langzaam aan de kook.
Giet dit mengsel heel voorzichtig bij het roommengsel en giet dit weer terug in de pan.
Laat onder continu roeren nog ongeveer 3 minuten zachtjes koken tot de room mooi dik en glad is.
Laat afkoelen en schep in een spuitzak met grove spuitmond. Verdeel de room in dikke repen over een van de plakken bladerdeeg en dek af met de andere (ingekerfde kant boven).Bereid het glazuur volgend de gebruiksaanwijzing op de verpakking en bestrijk de tompoezen ermee.
Bestuif met poedersuiker