Bonbons van gemarineerde ossenhaas gevuld met aardappelsalade, gerserveerd met parmezaan, notensla en balsamico-vinaigrette

Benodigdheden (4p):
Voor de vinaigrette:
-150 ml balsamico azijn, 20 jaar oud
-50 ml rode wijn
-150 ml rode port
-50 gr sjalot, gesnipperd
-350 ml druivenpitolie
-100 ml olijfolie
Voor de aanrdappelsalade:
-3 grote aardappels, ongeschild
-paar takjes tijm
-1 tl kummel
-100 gr magere grookte spek, uitgebakken
-1/4 bosje bieslook
-crème fraîche
-mayonaise
-citroenazijn
-mosterd
-room
Voor de bonbons:
-300 gr ossenhaas, in zeer dunne plakken gesneden
Voor het garneren:
-16 plakken pancetta, krokant gebakken
-notensla
-parmezaanse kaas
-pijnboompitten

Kook voor de vinaigrette de rode port, rode wijn en de sjalot tot het stroperig wordt en zeef dit.
Voeg de aceto balsamico toe en roer goed door.
Voeg de olijfolie, de druivenpitolie en zout en peper naar smaak toe.
Laat dit afkoelen.

Kook voor de aardappelsalade de aardappelen in schil, in zout water met de tijm en de kummel.
Pel de aardappelen als ze gaar zijn en snijd in blokjes.
Meng de aardappelblokjes met de azijn, de fijngesneden uitgebakken spek, de mosterd, de crème fraîche en de mayonaise.
Laat dit afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
Voeg eventueel wat room en bieslook toe.

Maak per persoon 4 bonbons.
Neem een stuk plastic folie en leg hierop de zeer dun gesneden ossenhaas.
Bestrijk de ossenhaas met de vinaigrette en bestrooi met zout en peper.
Maak met een kleine ijslepel een bolletje salade, leg deze op het vlees en vouw vervolgens om de ossenhaas om het bolletje.
Breng de vier punten van het plastic bij elkaar en draai het rond zodat er een bolletje ontstaat.
Leg de bolletjes ca. 10 min in de koeling.

Pak ze uit en leg ze op een bord.
Garneer met de pancetta, notensla, pijnboompitten en parmezaan.
Druppel wat vinaigrette op het bord.

Rating: 2.8842105263158 sterren
475 stemmen