Gepofte knoflook en chorizo

Benodigdheden (4p):
-100 ml olijfolie
-6 tenen knoflook
-1 kg pommes culinair
-1 chorizowordt
-300 gr broccoli, in zeer kleine roosjes
-25 gr rucola

Verhit de olie met de ongepelde tenen knoflook in een klein pannetje met deksel 25 minuten tegen de kook aan.

Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.

Snijd de chorizo in schuine plakken en grill de plajes 1 minuut per kant.

Kook de broccoli in 4 tot 5 minuten gaar.

Neem de knoflook tenen uit de pan en laat ze even afkoelen voordat je ze afgiet.
stamp de aardappelen fijn met de knoflookolie en de knofllokpuree en zoveel kookvocht tot je een smeuïge puree hebt.
Breng op smaak met zout en peper.

Schep 3/4 van de borcoli en de rucola erdoor.

Strooi de rest vand e broccoli erover en serveer met de chorizo.

Rating: 2.7442827442827 sterren
481 stemmen