Gemarineerde zalmtartaar met avocado en sla
Benodigdheden (4p):
-150 gr zalmfilet, in kleine blokjes
-1/2 rijpe avocado, fijngesneden
-1 lente ui, fijn gesneden
-2 el korianderblaadjes, fijn gesneden
-1 tl chilisaus
-1 tot 2 el olijfolie
-1 scheutje limoensap
-1/2 krop ijsbergsla, grof gehakt
-2 citroenen, geperst
-100 gr room
-100 gr crème fraîche
-4 el suiker
Meng de zalm met de avocado, het lente uitje, de koriander en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de chilisaus, de olijfolie, het limoensap er over en meng het geheel voorzichtig/
Meng de citroen- en het sinaasappelsap.
Roer de room en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met suiker en zout.
Schenk over de sla en meng alles goed door elkaar.
Serveer bij de zalmtartaar.