Pasta met witvis, knoflook, pepertjes en pijnboompitten
Benodigdheden (6 p):
-40 gr pijnboompitten
-400 gr witvis, bv zeebaars, zeeduivel, tarbot, kabeljauw, rode mul, als het kan met vel.
-400 gr spaghetti
-bladpeterselie
Voor de a.o.p basis:
-150 ml olie
-2 teentjes knoflook, geplet
-2 gedrogde chilipepertjes, gehakt
Rooster de pijnboompiten 20 minuten in de oven op 150 graden (of natuurlijk op het vuur).
Verhit de olijfolie voor de a.o.p langzaam en fruit hierin de knoflook goudbruin, voeg halverwee de gehakte peper en wat zout toe. Voeg de vis toe en de pijnboompitten.
Kook de pasta al dente volgende aanwijzingen op de verpakking en oeg toe aan de a.o.p. Het geheel moet er smeuïg uitzien. Doe er eventueel wat kooknat van de spaghetti bij en breng op smaak met zout en peper.