Pavlova met frambozen en room
Benodigheden (4p):
-6 eiwitten
-zout
-400 gr suiker
-1 el citroensap
-125 ml slagroom
-200 gr frambozen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat en teken er een circkel met een doorsnede van 22 cm op.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een snuf zout stevig.
Voeg beetje bij beetje 375 gr suiker en het citroensap toe, blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen en stevige pieken vormt.
Schep het eiwit in de circkel op de bakplaat en strijk met een spatel tot ana de rand uit.
Strijk de bovenkant glad.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en verlaag de temperatuyr tot 150 graden.
Laat de meringue 1 uur en 45 minuten drogen en gaar worden.
Laat de meringue afkoelen.
Klop de room met de rest van de suiker stijf.
leg de meringue op een schaal en strijk een dikke laag room erover uit.
Verdeel de frambozen erover.