Heilbot met yoghurt en chorizo-tapenade
Benodigdheden (6p): magimix
-150 ml olijfolie
-30 gr baslicum, blaadjes
-100 gr zure augurkjes
-40 gr kappertjes
-50 gr chorizo, in blokjes
-200 ml boeren yoghurt
-50ml honing
-600 gr heilbot filets, in 6 stukken
-fleur de sel
-zout en peper
Maak met het stalen mes de basilicum met 100 ml olijfolie fijn in de keukenmachine en brneg op smaak met zout en peper.
Maal de augurk, kappertjes en chorizo in de keukenmachine met het stalen mes, met hehulp van de pulseknop fijn.
Gebruik een heel klein beetje olie als de tapenade te droog is.
Meng yoghurt en honing met het stalen mes en breng op smaak met zout en peper.
Laat alles minimaal één uur op kamertempratuur komen.
Bak de heilbot aan één kant 3 minunten met de resterende olijfolie.
maak op ieder bord een spiegel van yoghurt met daaromheen wat gebruppelde basolsicumolie.
Leg hierop de gebakken vis, warme kant naar boven en met een lepel de tapanade toevoegen.
Besprenkel met fleur de sel en serveer direct.