Citroenballetjes & pijnboompitten
Benodigdheden (4p):
-40 gr pijnboompitten
-1 citroen, schoongeboend, geraspt en geperst
-1 ei losgekopt
-250 gr ricotta
-1 teen knolook, fijngesneden
-300 gr rundertartaar
-4 el olijfolie
-3 bosui, in ringen
Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een droge koekenpan en laat deze afkoelen.
De de helft van het citroensap, het ei, 2 el ricotta, de knoflook en de pijnboompitten in een kom en meng de tartaar.
Voeg zout en peper toe naar smaak en kneed goed door.
Draai met vochtige handen balletjes ter groott van een walnoot.
Verhit in een koekenpan de olie en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 minuten rondom bruin.
Laat de balltjes op laag vuur in onegever 10 minuten gaar worden.
Keer regelmatig.
Meng ondertussen de rest van het citroenrasp, de ricotta met de bosui en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Serveer dit met de citroenballetjes