Crostini met in de proscuitto gewikkelde bocconcini

Benodigdheden (6p):
-1 Italiaande sfilatino of dun frans stokbrood, in dunne sneedjes gesneden
-olijfolie
-24 blaadjes salie, en extra om te serveren
-24 bocconcini, of 3 gewone mozzarella, in blokjes
-8 plakjes prosiutto
-3 el grove mosterd
-1 tl balsamicoazijn
-peper en zout

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bestrijk beide kanten van het brood met olijfolie en leg de sneedjes naast elkaar op een bakplaat.
Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen en bewaar ze dan in een luchtdichte trommel tot je ze nodig hebt.
Het is aan te raden ze eerst even te verwarmen voordat je het garnituur er op aanbrengt.

Leg een salieblaadje op elke bocconcini en bestrooi dit met zout en peper.
Snijd elke plak ham in even grote stukken en wikkel die om de stukjes kaas.

Meng de mosterd met de balsamicoazijn en smeer de crostini mee in.
Leg twee plakjes bocconcini op elke crostini en leg ze op de bakplaat.
Zet ze 3 tot 5 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.

Dien direct op en garneer met een extra salieblaadje.

Rating: 2.8516853932584 sterren
445 stemmen