Blokjes koude zalm met krokante gember

Benodigdheden:
-400 gr rauwe zalm
-5 cm gemberwortel, geraspt
-olijfolie
-1 el suiker
-sojasaus
-honing

Wikkel de zalm in plasticfolie.
Leg de zalm 2 uur in de vriezer.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de gember.
Voeg de suiker toe en karameliseer de gember.
Schep de gekarameliseerde gember op een vetvrij papaier.
Druk de olie uit de stukjes gember en verkruimel ze.

Snijd de zalm me een scherp mes in blokjes van 2 bij 2 cm.

Leg de blokjes op een schaat en zet de schaal in de koelkast.

Roer in een kommetje de sojasaus en de honing door elkaar.

Doop de blokjes zalm voor het opdienen eerst in het sausje en dan in de gekaramelliseerde gember.

Rating: 2.9241245136187 sterren
514 stemmen