Crostini met peer, percorino en doperwten

Benodigdheden (6p):
-1 stokbrood, in dunne sneedjes gesneden
-olijfolie
-250 grdopte verse of diepvrieserwten
-versgeraspte nootmuskaat
-1 kleine rijpe peer
-paar druppels balsamicoazijn of sherryazijn
-125 gr jonge percorino of parmezaanse kaas, in blokjes
-zout en peper

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Besmeer beide kanten van de sneedjes brood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven tot ze gourbruin kleuren en knapperig zijn.

Blancheer intussen de doperwten 3 minuten (2 minuten diepvires), in kokend water.
Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan.
Laat ze goed uitlekke.
Pureer ze met wat olijfolie.
Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.

Schild de peer en snijd hem in blokjes.
Schep er een paar druppels balsamicoazijn en de blokjes kaas door.

Besmeer de crostini met wat doperwtenpuree en schep er een lepel peer-kaasmengsel op.
Dien onmiddelijk op.

Rating: 2.8459869848156 sterren
461 stemmen