Gevulde kwarteleieren

Benodigdheden (voor 12 stuks):
12 kwarteleieren
3 el dikke mayonaise
1 tl dijonmosterd
1 lente-uitje, fijngehakt
zout

breng in een groye pan met ruim water 1 el zout aan de kook. Doe de eieren erin en roer zacht met een houten lepen, zodat de dooiers in het midden zitten na het koken.
Kook de eieren 3 minuten. Giet het hete water af en vul de pan met koud water om het gaarproces te stoppen.
Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en snijd een dun plake van de onderant, zodat ze stevig blijven staan.

Haal aan de brede kant van het ei voldoende eiwit weg om de dooier eruit te kunnen halen.
Prak de dooiers en roer de mayonaise en een beestje mosterd erdoor.
Roer er dan een klein beetje van het lente-uitje en wat zout door.
Vul de eiwitten met een theelepel royaal met dit mengsel en laat een beetje over de rand lopen. Zet ze tot gebruik in de koelkast.

 

NB. Deze tapa kan ook worden gemaakt met kippeneieren.

Serveer ze op een platte schaal met in reepjes gesneden sla

Rating: 2.9052419354839 sterren
496 stemmen