Tomatentorentjes et balsamicocrème

Benodigdheden (4p):
-500 gr cherrytomaten
-7 el suiker
-150 ml balsamico
-125 gr buffelmozzarella
-4-6 takjes basilicum
-3 el olijfolie
-zeezout
-grove peper

Was de tomaten.
Karameliseer de suiker in een pan met een dikke bodem op een laag vuur goudbruin.
Blus af met de balsamico. Breng al roerend aan de kook, 2-3 minuten tot de suiker opgelost is.
Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de totmaten toe en breng ze aan de koook. Kook ze 4-5 minnuten tot ze acht worden en besprenkel ze met 1 el olijfolie.
Neem ze dan van het vuur.

Snijd de buffelmozzarella in 8 plakken.
Was de basilicum en schud de blaadjes droog, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof.
Meng 2 el olijfolie met de basilicum.
Wentel de mozzarella er in.

Verdeel 2/3 van de tomaten over 4 bordjes en leg de mozzarella er bovenop.
verdeel de overige tomaten eroverheen Bestrooi met het zeezout en de grove peper.

Rating: 2.9052132701422 sterren
211 stemmen