Rieslingsaus
Benodigdheden (6p):
-1 fles riesling
-1 dl visfond
-3 sjalotten, gesnipperd
-2 laurierbladjes
-200 gr boter
-scheutje slagroom
-zout en peper
Kook de riesling samen met de sjalot en de laurierblaadjes tot de helft in. Voeg de visfond toe en kook weer tot de helft in.
Monteer de reductie à la minute door er koude boterklontjes en een scheutje slagroom met een staafmiver door te kloppen.
Passeer de reductie door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met de bleekselderij
-1 ston bleekselderij
-50 gr katenspel of gerookt spek, scheutje slagroom
Schil de beekselderijstengels met een dunchiller.
Snijd de stengels daarna in kleine blokjes (brunoise).
Snijd het spek in kleine blokjes en zweet ze aan in een koekenpan. Voeg de brunoise van bleekselderij toe. Blus af met een scheutje room net voordat de bleekselderij beetgaar is.
let erop dat de bleekselderij kanpperig is.
Hoort bij de snoekbaars en pijpjeskruid