Jambalaya met chorizo en kip
Benodigdheden (4p):
-1 tl paprikapoeder
-1 tl gemalen cayennepeper
-250 g kipfilet, in reepjes
-4 el zonnebloemolie
-1/2 grove chorizo, in plakjes van een halve cm
-2 uien, grof gesnipperd
-1 gele paprika, in blokjes
-1 stengel bleekselderij, in boogjes
-200 gr sperziebonen, schoongemaakt
-700 ml kippenbouillon (van tablet)
-200 gr witte rijst
Meng de paprikapoeder met de cayennepeper in een kom en schep de kip erdoor.
Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kip rondom in 3 minuten.
Schep uit de pan, doe de rest van de olie in de pan en bak de chorizo 3 minuten.
Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee. Schep de paprika, de bleekselderij en de sperziebonen erdoor.
Schenk de bouillon erbij, voeg de rijst toe en breng dit aan de kook.
Roer door en draai het vuur laag.
Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 20 minuten gaar worden, zonder te roeren.
Voeg na 10 minuten de kip weer toe.
breng de jambalaya op smaak met peper en zout.