Mille-feuille met hollandse garnalen

Benodigheden:
-75 gr boter
-4 vellen diepvries filodeeg
-1 tl cayenne peper
-1 rijpe avocado
-100 ml crème fraîche
-2 cm rode peper, fijngehakt
-1 el koriander, blaadjes fijngehakt
-2 tl limoensap
-10-12 kerstomaatjes
-100 gr hollandse garnalen

Vervarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een steelpan op een laag vuur.

Leg 2 vellen filodeeg op een grote snijdplank en bestrijk deze met gesmolten boter.
Bestrooi het deeg met de cayennepeper (met een fijn theezeefje).
Snijd het deeg in 24 stukken van 5 bij 5 cm.
Leg die naast elkaar op een bakpapier en bak ze in de oven ongeveer in 9 minuten krokant en lichtbuin.

Schil de avocado en verwijder de pit.
Prak het vruchtvlees met een vork en voeg de crème fraîche, de rode peper, de koriander, het limoensap en wat zout toe.
Dek de quacamole af met plastic folie en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Snijd de tomaatjes in dunne plakjes, verwijder het vocht en de zaadjes en beaar ze tot gebruik in de koelkast.

Beleg de 12 platste filovierkantjes met wat guacamole, leg er wat garnaaltjes op en plakjes tomaat.

Dek af met een ander fiovierkantje.

Rating: 2.8556701030928 sterren
485 stemmen