Gevulde tortilla's met tomatensaus

Benodigdheden (4p):
Voor de tomatensaus:
-olijfolie
-2 tenen knoflook, in dunne plakjes
-1 blik gehakte tomaten (400 gr)
-1 limoen, uitgeperst
-zout en peper
Voor de tortilla's:
-3 rijpe avocado's
-2 limoenen
-8 maïstortilla's
-1 rode peper, zonder zaadjes, in dunne ringetjes
-bosje koriander, steeltjes fijngesneden, blaadjes apart gehouden.
-100 gr manchego, cheddar of goudse kaas
-150 ml zure room (en wat extra)
-1 fles chilisaus

Verhit de oven voor op 200 graden.
Zet een steelpan met een paar flinke scheuten olijfolie op matig vuur.
Doe de knoflok erbij en bak de plakjes in een paar minuten tot ze licht en goudbruin zijn. Doe er dan de gehakte toaten en het limoensap bij, breng het mensgel aan de kook, draai het vuur laag, breng de saus op smaak met peper en zout en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt.

Schil de avocado's, verwijder de pitten, hak het vruchtvlees en prak het met het sap van 1 limoen, breng op smaak met zout en peper.

1) Doop de tortilla's in de tomatensaus, leg ze op een bord,doe er een lepel van het avocadomengsel met wat pepertjes, koriander en kaas op, rol de tortilla's op en eet ze met een lepeltje zure room en wat koriander.
2) Giet een beetje van de tomatensaus in een ovenschaal zodat de bodem bedekt is. Verdeel het avocadomengsel over de tortilla's en straai er wat pepertjes , koriander en kaas op. Rol ze op en leg in de ovenschaal. Schenk de rest van de saus over de tortilla's en schep er de zure room en het laatste beetje van de kaas en pepertjes over.
Zet de tortilla's 15 minuten in de oven tot er een goudbruin en krokant kortjes op zit. Serveer met een frisse groene salade en geef er een bakje zure room en een paar partjes limoen bij, en een fles chilisaus als je van pittig houdt.

Rating: 2.9040697674419 sterren
344 stemmen