Kalfsentrecote met avocadosalsa
Benodigdheden (2p):
-2 el olijfolie
-1 el limoensap
-1 avocado
-2 tomaten
-1 sjalot, fijngesnipperd
-2 el verse muntblaadjes, fijngesneden
-2 kalfsentrecôtes
-1 zak eikenblad melange
Klop de dressing van de 1 el olie, het limoensap en zout en peper naar smaak.
Schil en halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vlees in kleine blokjes.
Meng voor de salsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en de helft van de dressing.
Bestrijk de entrecôtes met de rest van de olie en bestrooi beide kanten met zout en peper.
Bak op hoog vuur het vlees in 2 tot 3 minuten per kant rosé.
Verdeel de sla melange over de borden en besprenkel dit met de resterende dressing.
Leg de kalfsentrecôtes naast de salade en schep een beetje avocadosalsa op het vlees.
De rest van de salsa er apart bij serveren!