Ketchup

Benodigdheden:
- 2 kilo tomaten
- 2 rode uien
- 1 stengel groene selerie
- 1 dl olijfolie
- 200 gr tomatenpuree
- 200 gr rietsuiker
- 2 dl witte wijnazijn

Voor het kruidenmengsel:
- 1 chilipeper, door midden gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- cayennepeper

Snijd de tomaten, de uien en de selerie in gelijke stukken.
Stoof alles samen in de olijfolie en laat het 5 minuten garen.
Doe de tomatenpuree, de rietsuiker, het kruidenmengsel en de witte wijnazijn erbij.
Laat alles gedurende 30 minuten zachtjes doorsudderen in een pan zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.
Verwijder de chilipeper en mix alles in een blender tot een gladde homogene substantie.
Zeef deze substantie en breng de ketchup opnieuw aan de kook.
Vul de flessen en sluit ze warm af.

Rating: 2.9814323607427 sterren
377 stemmen