Kip met groene curry
Benodigdheden (4p):
-1 blikje kokosmelk
-2 lime-bladeren (te koop in de toko of limoensap)
-1/2 stengel citroengras, gekneusd
-1 el groene curry pasta
-6 el thaise vissaus
-1 rode peper
-1 blikje bamboescheuten, uitgelekt
-1/4 witte kool, in reepjes
-3 lente uitjes, gesnipperd
-koriander
-150 gr taugé
Voor de kip
-4 kippenpoten
Voor de tempurabeslag:
-2 eidooiers
-5 dl ijswater
-250 gr gezeefde bloem
-mespunt zout
-peper
-Olie
Verwarm de oven voor op 85 graden
Doe de kokosmelk in een pan en voeg hier de lime-bladeren en het citroengras aan toe.
Laat even op een laag vuur trekken en voeg vervolgens de groene curry, de rode peper en vissaus toe.
Laat dit een beetje intreken.
Voeg ook de bamboeschueten, de witte kool, de lente ui , de korinader en de taugé toe en maak af met zout naar smaak.
Smeer de kippenpoten in met kruiden.
Leg ze in een ovenschaal en voeg ongeveer 3 liter zonnebloemolie toe, zodat de kip helemaal onder de olie staat.
Gaar de poten ongeveer 1 1/2 tot 2 uur in de oven.
Maak het tempurabeslag en voeg hier een mespunt zout en peper toe en haal de kippenpoten hierdoor.
Frituur de kip knapperig in olie van 180 graden.