Gevulde koeken
Benodigdheden (12-14 stuks):
-400 gr bloem
-250 gr roomboter
-200 gr basterdsuiker
-zout
-2 el water
-14 halve amandelen (garneeramandelen)
-1 sinaasappel
-1 citroen
-200 gr amandelspijs
-2 eieren
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de bloem, de roomboter, de basterdsuiker en een snufje zout in eenkom en maak een kruimelig deeg.
Voeg het water toe en kneed snel tot een samenhangende bal en leg deze minimaal 1 uur in de koelkast.
Boen de sinaasappel en de citroen schoon en reasp de helft van de schil.
Meng de rasp en 1 ei door het amandelspijs.
Klop het andere ei los in een kommetje.
Rol de helft van het deeg uit tot ongeveer 2 mm.
Steek er 12 tot 14 plakjes ui.
Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de amandelspijs met een spuit of lepel op de plakjes.
Rol de rest van het deeg uit en steek hier evenveel rondjes uit.
Bestrijk het deeg rondom de spijs met het losgeklopte ei en druk de andere plakjes erop.
Druk de plakjes rondom het spijs stevig op elkaar.
Bestrijk het deeg met de rest van het ei.
Leg in het midden van elke koek een halve amandel.
Bak de koeken in ongeveer 10 minuten goudbruin.