Rauw gemarineerde zalm met gepocheerd eitje

Benodigdheden (4p):
-300 gr zalmfilet
-3 el olijfolie
-2 tl honing
-1 rode peper, fijn gehakt
-mespunt gehakte knoflook
-zout en peper
-citroensap
-1/4 venkelknol, gehakt
-2 tl citroensap
-4 eieren
-2 avocado's
-olijfolie
-1/4 ciabattabrood
-3 el room
-1 eidooier
-20 gr witte chocolade, gesmolten
-2 tl suiker
-4 dunne stukjes citroenschil
-100 ml suikersiroop

Snijd acht reepjes van de zal van ongeveer 3 bij 6 cm.
Marineer deze in een marinade van olijfolie, honing, de azijn, 1 tl fijn gehakte rode peper, de fijngehakte knoflook, zout en peper en het citroensap.

Vet een stukje huishoudfolie in met wat olijfolie en lig dit in een klein kopje/schaaltje. Breek hierin het ei.
Knoop de folie dicht en zorg hierbij dat alle lucht eruit is.
Leg het eitje vervolgens in een pan met water dat net niet kookt, en pocheer het in 3-4 minuten gaat. Doe dit met alle eieren.

Pureer het vruchtvlees van de avocado's met een stuk venkel, de rest van de rode peper, een scheutje cognac, het citroensap en zout en peper fijn in een keukenmachine.
Vul het aan met olijfolie tot het een mooie gladde structuur heeft.

 

Snijd van het ciabattabrood blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en marineer ze kort in een mensgel van room, de suiker en de eidooier en de gesmolten witte chocoalde.
Bak ze krokant in de oven.
Konfijt voor de garnering een citroenschilletjes in suikersiroop.


Rating: 2.84375 sterren
384 stemmen