Gnocchi met basilicum en tomaat
Benodigdheden (4p):
-3 el amandelschaafsel
-6 el olijfolie
-2 pakken gnocchi
-2 tenen knoflook, fijngesneden
-400 gr wilde spinazie
-200 gr hüttekäse
-20 gr basilicum, blaadjes gescheurd
-100 gr pecorino Romano, geraspt
-250 gr cheryy tomaten, gehalveerd
Verhot een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 minuten en laat afkoelen.
Verhit 4 el olie in de kokenbak en bak de gnocchi in 10 minuten op een middelhoog vuur, gaar en bruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook in ongeveer 30 seconde.
Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
Mebg de hüttekäse met peper door de spinaziemenhsel en warm 2 minuten mee.
Schep de basilicum, 2/3 van de pecorino en gnocchi door de spinazie.
voeg de tomaten toe en bestrooi met het amandelschaafsel en de rest van de precorino.