Crème brûlee met limoen
Benodigdheden (4p):
-1 limoen, geraspt
-1 vanille stokje, opengesneden
-500 ml slagroom
-100 gr suiker
-5 eidooiers, losgeklopt
Verwarm de oven voor op 150 garden.
Breng in een pan met een dikke bodem de room met 75 gr suikern, limoenrasp en het vanille stokje tegen de kook aan en laat het room op laag vuur 15 minuten zachtjes trekken.
Schenk de room in de schaaltjes en zet deze in de braadsleden.
Schenk zoveel kokend water in de braadslede dat het water komt tot 2/3 van de hoogte van de schaaltjes.
Schuif de braadslede in de oven en laat de bovenkant van de sla in de schaaltjes in 35 minuten net stevig worden.
Verwarm de ovengrill voor.
Zet de schaaltjes met de vla op de bakplaat en strooi een laagje suiker over de vla.
Schuif de bakplaat voor het serveren onder de hete grill en laat de suiker smelten en licht verkleuren (of gebruik een brander).