Chocoladetaart met zachte karamel
Benodigdheden (8-10p):
-50 gr amandelen, gepeld
-200 gr bloem
-2 el poederduiker
-150 boter, ongetzout in blokjes
-2-5 el afgekoelde karamelsaus met gezouten boter
-200 gr bittere chocola
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudgeel.
Laat ze afkoelen en hak ze zo fijn mogelijk.
Meng de amandelen met de bloem en de poedersuiker.
Voel 100 gr boter te en verdeel ze met je vingertoppen door het bloemmengsel tot het mengsel op broodkruim lijkt.
Laat het deeg, opgerold, 1 uur in de koelkast rusten.
Rol het daarna uit tot een deeglap van 30 bij 15 cm.
Bekleed een ingevette, langwerpige vorm van ongeveer 24 bij 12 cm met het deeg en ze de vorm minstens 30 minuten in de koelkast.
Leg een stuk bakpapier op de deegbodem en vul de bodem met een steunvulling.
Bak de deegbodem 20-25 minuten in het midden van de oven tot hij goudgeel is.
Verwijder de steunvulling en het bakpapier en laat de deegbodem afkoelen.
Verdeel de karamelsaus over de bodem.
Smel 50 gr boter met de chocolade'au-bai-marie'.
Roer het mengsel glad en schenk de chocoladesaus over de karamel.
Zet de taart 2 uur op een koele plek.
Serveer de in reepjes, eventueel met opgeklopte slagroom.