Sigaren met harissasaus

Benodigdheden:
-3 el olijfolie
-500 gr rundergehakt
-1 tl munt, gedroogd
-1 tl oregano, gedroogd
-2 el peterselie, fijngehakt
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-1 ui, geraspt
-1 wortel, geraspt
-1 stengel bleekselderij, geraspt
-1 tl harissa
-1 tl tomatenpuree
-1-2 el tomatenpasta
-1 paje filodeeg
-gesmoten boter om te bestrijken
Voor de harissasaus:
-150 gr griekse yoghurt
-1 el harissa
-1 citroen, geperst

Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak het gehakt bruin.
roer de kruiden, knoflook, de ui, de wortel en de bleekselderij erbij en bak ze 5 minuten.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Laat dit afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de vellen filodeeg in de lengte voor je neer en snijd ze ook in de lengte door midden.
Bestrijk de randen van de strookjes deeg met gesmolten boter.

Schep een beetje vulling op de rand van het deeg.
Rol er een strakke sigaar van en druk de uiteinden dicht.
Herhaal dit totdat alle vulling op is.

Bestrijk de sigaren met boter, leg ze op een bakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.

Meng de yoghurt, harissa en het citroensap door elkaar en serveer de saus bij de sigaren.

Rating: 2.9339019189765 sterren
469 stemmen