Zalmtartaar met zoete aardappelrösti

Bendodigdheden (4p):
-300 gr zalm, fijngehakt
-1 bosje baslicum, blaadjes, fijn gesneden
-1 limoen, geperst n egeraspt
-200 gr griekse yoghurt
-300 gr zoete aardappel, grof geraspt
-150 gr wortel, grof geraspt
-2 eieren
-1 el bloem
-3 el olijfolie
-zout en peper

Meng de zalm met de basilicum (op één lepel na) en de limoenrasp door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
Verdeel het mengsel in vieren en vorm kleine hoge taartjes ervan.
Zet ze, afgekekt met folie, koel weg tot gebruik.

Klop de yoghurt los met het limoensap en breng op smaak met zout en peper.

Roer de aardappel- en wortelrasp, de eieren en de bloem door elkaar tot een samenhangende massa en voeg zout en peper naar smaak toe.
Vorm er kleine platte koekjes van.

Verhit de olie en bak hierin de rösti's goudbruin en knapperig.

Leg per persoon 3 à 4 röstirondjes op voorverwarmde borden en leg er een zalmtartaartje op.

Garneer met een lepel limoenyoghurt en de achter gehouden basilicum

Rating: 2.8613445378151 sterren
476 stemmen