Zalm met mediterrane smaken
Benodigdheden (4p):
-4 zalmfilets zonder vel
-50 gr zongedroogde tomaten in olie, grote examplaren gehalveerd
-handjevol basilicumblaadjes, grof gehakt
-50 gr zwarte olijven, zonder pit
-3 grote tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes
-zout en peper
-olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 raden.
Leg de zalmfilets op een plank met het vel naar beneden.
Maak met een appelboor in elk filet 6 kleine gaatjes.
Rol in elk zongedroogd tomaatje een blaadje basilicum, plakje knoflook en een olijf.
Rol dit op en druk in de gaatjes in de zalm.
Leg de zalmfilets op een licht met olie ingevette bakplaat.
Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met olijfolie.
Schuif ze 6 tot 8 minuten in de oven tot ze mediumrare zijn (het dikste deel veert enigsinds terug als je er op drukt.
Leg ze dan op warme borden.