Antipasti met bresaola en ricotta
Benodigdheden (4p):
4 el goede olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
200 gr verse, stevoge ricotta
zout en peper
8 basilicumblaadjes, heel fijn gesneden
12 dunne plakken bresaola
50 gr rucolablaadjes
citroensap
50 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
Verwam de olijfolie met de knoflook circa 5 minuten op een heel zacht vuur, laat het vooral niet te warm worden.
Laat tot lauwwarm afkoelen.
Breng de ricotta op smaak met zout, peper en basilicum, en verdeel dit mengsel met het merendeel van de rucola over de plakjes brasaola.
Rol de plakjes op en verdel ze over 4 borden.
Druppel er wat citroensap en knoflookolie over.
Betrooi met peper.
Garneer met de rest van de rucola en de kaas.
De bresaola kan eventueel vervangen worden door runderrookvlees