Auberginepuree
Benodigdheden: magimix
-1 1/2 aubergine
-1 1/2 teentje knoflook
-3 el olijfolie
-1 1/2 el citroen
-zout en peper
-zwarte olijven, grof gehakt
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Aubergines wassen, drogen en met een vork inprikken.
De aubergines op een laagje grof zeezout in een ovenschaal leggen en onegever 45 minuten in de hete oven zetten, zodat de schil gerimpels is en het vruchtvlees zacht is.
Dan laten afkoelen.
De knoflookteentjes door de midden snijden en de kiem verwijderen.
De aubergines door de midden snijden en met een lepel het vruchtvlees eruit scheppen.
Aubergines en de knoflook in de minikom doen.
De andere ingrediënten toevoegen en ongeveer 10 keer op pulse drukken totdat je een komogeen mengsel hebt.
Bestrooien met gehakte zwarte olijven en serveren met geroosterd boerenbrood.