Mousse van witte chocolade met appelcomote

Benodigdheden:
-80 gr appel, in blokjes en dunne schijfjes voor garnering
-citroensap
-15 gr witte basterd suiker
-200 ml slagroom
-60 gr witte chocolade, gehakt
-10 gr eiwit
-10 gr suiker

Klop de room lobbig.

Smelt intussen de chocolade 'au-bain-marie'.
Neem direct van het vuur als de chocolade gesmolten is.
Voeg 1/4 van de slagroom toe en roer dit tot een gladde crème.

Voeg dan het cocolade mengsel bij de rest van de slagroom en spatel dit ook weer goed door.

Klop het eiwit stijf.
Voeg hierbij de suiker toe.
Klop goed door totdat het goed stijf is en de suiker is opgenomen.

Spatel dan het eiwit door het slagroom-chocolademengsel.
Spatel het goed maar voorzichtig totdat er geen klontjes eiwit mee zichtbaar zijn.

Schep het mengsel in glaasjes en zet ze in elk geval 3 uur in de koelkast.

Doe intussen de blokjes appel in een pan met een scheutje water en wat citroensap.
Breng langzaam aan de kook en laat het op een laag vuur doorkoken.
Blijf regelmatig roeren.
Als de appels zacht en gaar zijn (ongeveer 15 minuten), roer ze dan stevig met een garde.
Meng de compote op smaak met basterdsuiker.
Laat afkoelen tot je ze gebruikt.

Maak met een klein uitsteekvormpje een mooi torrentje van de appelcompote, steek er een paar schijfjes apel in en serveer met het gaasje chcoaldemouse.

Rating: 2.8852813852814 sterren
462 stemmen