Zeeuwse oesters met vinaigrette

Benodigdheden (8p):
-1 sjalot, gesnipperd
-3 el rodewijnazijn
-1 limoen, geraspt en geperst
-3 el sojasaus
-1 citroen, geraspt en geperst
-1 el platte peterselie, blad fijngesneden
-zwarte peper
-16 ijsblokjes
-24 oesters

Meng de sjalot en de azijn in eenkom.
Meng in een andere kom 1 el limoenrasp, 1 el limoensao en de sojasaus,
Meng in de derde kom 1 el citroenrasp, 3 el citroensap, de peterselie en 2 el water.
Breng de dressings op smaak met peper.

Wikke de ijsblokjes in een theedoek en sla ze met een koekenpan fijn.
Verdeel over een schaal.

Wikkel de ijsblokjes in een theedoek om één hand en houd daarmee een oester vast met de bolle kant in de handpalm.
Steek het oestermes tussen de twee schelpen en wrik deze voorzichtig los.
Snijd de oester los van de schelp en leg de schelp op het ijs.
Doe dit ook zo met de andere oesters.
Serveer de dressings erbij.

Rating: 2.867816091954 sterren
348 stemmen